På skräpjakt med StorDrakarna!

Varje torsdag eftermiddag går vi med de större barnen ner till återvinningen med mjölktetror, konservburkar, batterier, papp- och plastförpackningar osv. Vi berättar ofta sagor om natur och miljö, spelar återvinningsspelet och vi pratar rent allmänt om hur viktigt det är att inte kasta skräp i naturen.
 
Enligt läroplanen; Lpfö 98, är en del av förskolans uppdrag att: "Förskolan ska lägga stor vikt vid miljö- och naturvårdsfrågor. Ett ekologiskt förhållningssätt och en positiv framtidstro ska prägla förskolans verksamhet. Förskolan ska medverka till att barnen tillägnar sig ett varsamt förhållningssätt till natur och miljö och förstår sin delaktighet i naturens kretslopp. Verksamheten ska hjälpa barnen att förstå hur vardagsliv och arbete kan utformas så att det bidrar till en bättre miljö både i nutid och i framtid."  
 
Under tidigare terminer har vi grävt ned olika material fastsatta på plankor för att sedan gräva upp dem och se vad som förmultnat och inte. T e x tar det 25 år för ett tuggummi att brytas ned, 500 år för en aluminiumburk och en cigarettfimp tar 3 år. Glas bryts aldrig ned!
 
Efter att vi berättat en flanosago på förmiddagen så bestämde vi oss för att gå ut och samla skräp och se vad folk har kastat.
 
 Sagt och gjort:
 
Titta vad mycket vi hittade!!!!!!!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Välkommen att kika in till oss på Drakstaden!

Här hittar du info om Stordrakar, Smådrakar och om oss Drakpersonal förstås!

RSS 2.0