Tack alla föräldrar & barn för en fantastisk em på Alnöbadet!

Det här får bli en årlig tradition :)

Ett ögonblick av ren & skär glädje :)

Vårrullar & fettisdagsbullar

Festen fortsätter...
Stort tack till Kim & Alex m familjer :) Niklas: Bageri Mästers semlor får 5 drakar av 5 möjliga!https://plus.google.com/105839423446350964188/about?gl=se&hl=sv#105839423446350964188/about?gl=se&hl=sv
 

Kinesiska & vietnamesiska nyårsfirandet!

Igår tisdag firade vi nyår, vi går ur Drakens år och in i Ormens år. På förmiddagssamlingen pratade vi återigen med barnen om denna traditionella högtid, hur man kan dekorera och vad dessa dekorationer står för. Vi kikade på en traditionell drakdans på You Tube och vi tittade på och pratade om Vietnams och Kinas flaggor.  
Hela förra veckan pysslade, bakade och förberedde vi oss inför denna dag. Det har varit väldigt lärorikt för både oss vuxna och för barnen att lära oss om denna högtid!
 
Ett stort, varmt tack till Susan Fengs mamma och pappa som äger China Thai restaurang för väldigt god mat och för Ert engagemang! https://plus.google.com/117545108915196621956/about?gl=se&hl=sv#117545108915196621956/about?gl=se&hl=sv
 
Sundsvalls tidning kom även hit och fotade oss och pratade med barnen. De var också med när vi dansade drakdansen. Tack till fotograf Håkan Humla & reporten Josefin Jonsson som till slut inte heller kunde hålla sig från att smaka av all den goda maten :)
Här kan Ni både läsa mer och se bilder & film:
 
Buffén bestod av fylld vietnamesisk risrulle, räkor med grönsaker, räkchips, sötsur sås, 2 sorters vårrullar, kyckling med ananas, biff med bambuskott, majssoppa, ångkokt lax & torsk med wokade grönsaker´och givetvis ris till detta. Efter maten fikade vi 2 sorters kakor.
 
    
  
 
 
 
  
 
Vi tittar på hur drakdansen kan gå till, det är bra att ha internet till hands :)
 
En mycket rolig, händelserik dag helt enkelt!

Förberedelser inför det kinesiska & vietnamesiska nyåret, Tét, som infaller nu på söndag

 
Denna vecka tar vi reda på hur man firar nyår i Kina och Vietnam. Några föräldrar har erbjudit sig att laga mat och godsaker som är  "typiskt" vietnamesiskt och kinesiskt. Vi i vår tur letar recept och fakta på nätet ;) Väldigt spännande detektivarbete! På tisdag firar vi här på förskolan.
 
Förskolans läroplan visar tydligt vikten av att vi arbetar aktivt med mångfald:

"Det svenska samhällets internationalisering ställer höga krav på människors förmåga att leva med och förstå de värden som ligger i en kulturell mångfald. Förskolan är en social och kulturell mötesplats som kan stärka denna förmåga och förbereda barnen för ett liv i ett alltmer internationaliserat samhälle. Medvetenhet om det egna kulturarvet och delaktighet i andras kultur ska bidra till att barnen utvecklar sin förmåga att förstå och leva sig in i andras villkor och värderingar. Förskolan kan bidra till att barn som tillhör de nationella minoriteterna och barn med utländsk bakgrund får stöd i att utveckla en flerkulturell tillhörighet". (s. 4, Lpfö 98).

En av de stora händelserna under nyårsfirandet, har vi förstått, är drak- och lejondansen och det borde väl vi på Drakstaden kunna fixa för här finns ju både små drakar & stora drakar! Och dansa det kan vi :)

Här är en bild på en dekoration som vi försöker återskapa i papper & naturmaterial:

 Resultatet får ni se nästa vecka!

 

I fredags...

...åt vi mellis ute i solen. Härliga tider utomhus väntar :)
u

Välkommen att kika in till oss på Drakstaden!

Här hittar du info om Stordrakar, Smådrakar och om oss Drakpersonal förstås!

RSS 2.0