Grattis Susan 3 år :)

Vatten fryser till is. Isen blir till en vacker ljuslykta.

.

Idag...

...lagar vi älgkött, kantareller, champinjoner, morötter & gul lök som sköter sig själv i lergrytan i ugnen. Till det äter vi kokt potatis & salladsbuffé. Mums!

"Färg & form" i alla färger & former

"Inte leka med maten!"

...men ibland så får man ju det ;)
 
Otroligt fina konstverk som barnen målat -med kladdig spaghetti!
 
 
 

Drakstadens förskola 1 år den 1/2!!!!!

 

Det tänkte vi fira med att hyra Alnöbadet lördagen den 16/2 mellan kl. 16-18. Vi passar samtidigt på att avsluta höstens Vattentema med ordentlig vattenlek i poolen :)

Drakstadens alla barn med föräldrar, syskon, kusiner, mor- & farföräldrar är varmt välkomna att komma och bada!

Vi bjuder på inträde och korv med bröd & saft.

Är du intresserad av att Ert barn ska börja hos oss så är Ni välkomna att följa med och lära känna oss, barnen och deras föräldrar. Ring oss då på 170270 och meddela hur många Ni blir senast fredagen 8/2!

 

 

Biblioteksbesök!

Vårterminens tema: Färg & form!

Vi håller just nu på att avsluta Tema vatten och har lagt till Färg & form som sedan kommer att bli vårt tema denna termin. Vårt syfte med att arbeta tematiskt med färg och form är bland annat att ge barnen tillälle att utveckla sitt ordförråd inom färglära, visa på olika matematiska begrepp (såsom t e x stor, liten, flera), få prova på nya skapandetekniker, se vilka nya färger vi kan få fram genom att blanda två färger, träna på att använda sax och klippa ut former i olika färger och mycket, mycket mer får barnen tillfälle att tillägna sig och så sist men inte minst -ha riktigt roligt på köpet :)
Eftersom barnen befinner sig på olika nivåer i både ålder och utveckling så kommer vi att dela in barnen i grupper: Smådrakarna & Stordrakarna.
 
 
På samlingen pratade vi och sjöng sånger om färger & former.  Därefter fick barnen klippa ut cirklar, kvadrater, rektanglar och trianglar i rött, grönt, blått och gult och limma ihop formerna till fiskar som ska simma runt i vårt akvarium i hallen.
 
 
Här ser ni resultatet av dagens skapande!

Grattis på 3-årsdagen Haylee :)

Nytt år! ...och julen har dansat ut från Drakstaden!

Efter ett härligt, snörikt jullov så är vi allihopa tillbaka på förskolan igen :)
Vi har dansat ut julen med långdans genom hela förskolan, haft julgransplundring med fiskdamm och barnen har tillsammans demolerat och ätit upp pepparkakshuset.
 
 
 
Vi har även hunnit vara ute och lekt i snön, målat i ateljén, spelat spel, bakat med play doh, pusslat, lagat mat i Cafe Drakstaden, läst böcker, byggt lego och mycket, mycket annat.
Nu kör vi igång vårteminen 2013!
 

Välkommen att kika in till oss på Drakstaden!

Här hittar du info om Stordrakar, Smådrakar och om oss Drakpersonal förstås!

RSS 2.0