Blåbärsgröt till frukost -rik på vitaminer, mineraler & antioxidanter.

En snäll förälder kom med färska blåbär till oss! Det räckte både till att äta barnen fick äta dem naturella ur varsin kåsa och till en blåbärsgröt till frukost. Det uppskattas verkligen! Blåbär är ju rika på antioxidanter, vitaminer, mineraler och annat nyttigt. Då vi lagar egen mat här i förskolans kök kan vi snabbt ändra menyn efter barnens önskemål, naturens egna skatter som exempelvis kantarellfynd under en skogsutflykt och som i detta fall -en gåva från en omtänksam förälder :)

Lite nytt hos oss på Drakstaden :)

Under sommaren så har vi fixat och donat på Drakstaden och bland annat byggt en scen. Vi håller just nu på att ordna en ridå för att skapa det där lilla extra så att det verkligen känns som en riktig scen. Vi ser fram emot många spännande och roliga teatrar, musikaler och sagor som ska spelas upp här!
 
Hallen har fått en "svarta tavlan" för att komplettera språkhörnan. Här kan barnen leka skola, rita och skriva siffror och bokstäver om de så vill. Mattehörnan har fått en ny placering men ligger fortfarande i hallen.
 
Lekhallen har möblerats om och ett nytt barnens café är invigt. Bilhörnan har fått en ny matta och utökats med lite nya bilar. Familjehörnan har också fått nya roliga kakor, frukter, glas, tallrikar och så vidare så det är nästan som på riktigt att laga mat och sälja glass och godbitar i caféet!
 
Ateljén har målats i vitt och staflierna sitter numera på väggen för att ge mer plats. På hyllorna finns nya färger, pennor, kritor och glitterlim.
 
Golven är nybonade och fönstren glänser. Nu är vi redo inför hösten med nya barn som skolas in under nästa vecka, v. 33, och "gamla" barn som kommer tillbaka till förskolan efter att ha haft sommarlov. Under läsåret 2012-2013 blir temat Vatten. Vi hälsar alla nya och gamla barn och alla föräldrar varmt välkomna tillbaka till en ny termin Drakstaden!
 
//Kristin, Jeanette & Ronney
 
 
 
 
 
 

Välkommen att kika in till oss på Drakstaden!

Här hittar du info om Stordrakar, Smådrakar och om oss Drakpersonal förstås!

RSS 2.0