Månadskalas och Tack Caroline❤️

Idag är sista dagen Caroline jobbar hos oss💔 Hon har packat flyttkartongerna och flyttar nu söder ut. Lycka till med allt du företar dig med! Vi kommer att sakna dig, både stora och små❤️❤️❤️ 
TACK FÖR GLASSEN CAROLINE🍦🍦

Vi passade på att fira barnen som fyller år i april samtidigt!🍦🎈🎁🎉




Här hittas det på Sagor!

Igår fick de äldre barnen hitta på en egen saga med hjälp av Sagostenar. Här följer resultatet;
                       Tur i oturen!
En Sagostenssaga av Selma, Haylee, Lo, Erik, Linnea, Susan, Mille, Tyler, Max & Jeanette 

Det var en gång för länge, länge sedan en prinsessa. Prinsessan var fattig därför att hon hade gett bort allt hon hade till människor som inte hade varken mat eller hus. 
En dag gick hon en promenad på stranden. Då hittade hon en skattkista i havet som hade sjunkit då pirater hade tappat ner den i havet. Hon tog med skattkistan mot slottet. På slottsgården fanns ett litet hus och där gömde hon skatten. När hon gick från huset tillbaka till slottet hittade han ett monster. Monstret låg död på marken men vad inte prinsessan visste var att monstret bara låtsades att vara död. När prinsessan gick fram och skulle begrava monstret så hoppade monstret upp och svalde prinsessan hel. Nöjd och belåten efter måltiden så gick monstret för att spela fotboll. 
Han sprang så mycket att han blev illamående och spydde upp prinsessan. Och tur var väl det för då såg prinsessan att huset brann. Då red en prins förbi och han hörde när prinsessan skrek att det brinner. 
Då skyndade sig prinsen att släcka elden och han räddade både huset och skatten. Prinsessan blev kär i prinsen och de gifte sig. I slottet bodde det även en hund som heter Code. Code brukade bajsa ute och han tyckte om prinsen och prinsessan, speciellt när de tog med honom på promenad i skogen.  
På en av promenaderna i skogen hittade Code en nyckel. När dom kom tillbaka till slottet så provade dom nyckeln i skattkistan och den passade. I skattkistan fanns en massa guld och diamanter, så nu var de rika igen. De fortsatte att hjälpa fattiga människor men inte så mycket att de blev fattiga själva. Och så levde de lyckliga i alla sina dagar. 
Snipp snapp snut så var sagan slut.  



Utflykt!

Idag blev det en utflykt till en lekpark vi aldrig varit till förut! Stor och med mycket spännande saker att leka vid. Hit kommer vi gå fler gånger 😄😊 Nästa gång grillar vi så vi kan stanna längeee 😊







     
  










Jalla Jalla

Under lunchen idag så pratade vi om olika uttryck och vad de betyder. "Lägg på ett kol", "Lägg på en rem", "Bamos" osv. Sedan lärde vi oss Skynda skynda på olika språk; Arabiska-Jalla Jalla, Spanska-Bamos, Franska-Vassi vassi, Engelska- Hurry up!
Här är språksvamparna:


Välkommen att kika in till oss på Drakstaden!

Här hittar du info om Stordrakar, Smådrakar och om oss Drakpersonal förstås!

RSS 2.0