Välkommen till Drakstadens förskolas blogg!

Drakstadens förskola ligger på Medborgargatan 73 i Korsta/Skönsberg, Sundsvall. Vi som arbetar här heter Jeanette, Kristin & Ronney och vi är alla tre förskollärare. Vi startade upp förskolan den 1 februari 2012. Förskolan drivs som ett personalkooperativ vilket innebär att vi både sitter i styrelsen och arbetar på förskolan.

Här går barnen från att de fyllt 1 år tills dess att de börjar förskoleklass. Vi arbetar utifrån förskolans läroplan Lpfö 98 (reviderad 2010) som grund för förskolans verksamhet och särskild vikt lägger vi på språk, matematik, teknik och naturvetenskap. Vi strävar efter trygghet i barngruppen, respekt för varandra och vår omgivning samt att vi vuxna ska föregå med gott exempel samt arbeta i samförstånd med barnen på deras nivå. Vi erbjuder barnen en kvaltitativ verksamhet där de ges möjlighet att utveckla sin kreativa förmåga genom skapande i varierande material och tekniker. Skog och natur är ett naturligt inslag i vår verksamhet som främjar barnens utveckling och lärande.

Vi tillagar frukost, lunch och mellanmål direkt på plats i förskolans kök där vi lägger fokus på varierande och näringsriktiga måltider.

Om ni vill komma i kontakta oss gör ni detta på 060-170270, 072-703 11 44 eller maila på [email protected].

Välkommen att kika in till oss på Drakstaden!

Här hittar du info om Stordrakar, Smådrakar och om oss Drakpersonal förstås!

RSS 2.0