Brandövning på Drakstaden!

I dag hade vi brandövning på förskolan. Vi pratade på morgonsamlingen om hur vi skall göra vid en eventuell brand och vad som är viktigt att tänka på. Sedan satte vi igång en brandvarnare och tränade på att utrymma förskolan på ett säkert sätt. Vi förklarade för barnen vad som hände och var noga med att påpeka att detta endast var en övning och att det inte brann på riktigt.

Det gick jättebra med utrymningen och vi var snabbt och säkert ute med alla barn och vuxna till vår uppsamlingsplats.

Efteråt så satte vi oss vid bordet och pratade om hur man kan släcka en brand på olika sätt. Vi visade att man både kan kväva elden genom att ta bort syret eller också så kan man släcka med vatten eller något annat släckmedel.

Vi har tidigare läst tidningen ”Flammy” för barnen här på förskolan. "Flammy" delades ut till oss när räddningstjänsten var här på brandsyn. Den tidningen har även de större barnen fått med sig hem.

 

Ni får gärna prata mer med barnen om detta hemma för att avdramatisera det här med brand och att det troligen aldrig kommer att hända här. Samtidigt måste vi vara förberedd och ha kontinuerliga övningar på detta.

När brandlarmet går tar vi på oss våra skor i rask takt!
 
Vi stänger inne branden genom att stänga dörren!
 
På väg till vår förutbestämda uppsamlingsplats : Grinden.
Här stannar vi och vi checkar ännu en gång av barnlistan.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Välkommen att kika in till oss på Drakstaden!

Här hittar du info om Stordrakar, Smådrakar och om oss Drakpersonal förstås!

RSS 2.0