Era och våra förväntningar

Vad ni kan förvänta Er av oss och vår verksamhet är att vi kommer att ta hand om Ert barn på allra bästa sätt, precis som om det vore våra egna barn. Vi följer givetvis Läroplanen för förskolan lpfö 98 -vår strävan är dock att göra era barns vistelse hos oss här på Drakstadens förskola till så mycket mer, inte bara en lärofull tid utan även till en tid full av upplevelser av skratt och glädje. Vi är öppna för Era förslag på vad vi kan hitta på tillsammans med Era barn. Kom ihåg att vi har en förslagslåda ute i hallen där Ni kan lämna idéer och förslag på hur vår verksamhet skall se ut.

För att Ert barn skall få en så positiv upplevelse som möjligt hos oss så har vi en del förväntningar på Er föräldrar också; alla barn måste ha kläder för alla väder, extra ombyten ”innekläder” så att det räcker (glöm inte att fylla på!), och om Ert barn är sjuk så stannar NI hemma med dem. Vi följer Socialstyrelsens riktlinjer;

·       efter feber skall barnet vara feberfria utan febernedsättande medicin i kroppen i minst 24h i hemmet,

·       vid magsjuka skall barnet vara symptomfria i minst 48h i hemmet innan de kommer tillbaka till förskolan. Tänk på att en dag här kräver så mycket mer energi än en dag hemma! Sedan måste även barnets allmäntillstånd få råda; barnet måste vara pigg nog att orka med tempot som råder i förskolan.

De flesta barn i vår förskola börjar kl. 08.00 eller senare därför är det viktigt att NI som har tidigare starttid på morgonen meddelar oss i god tid vid förändringar av inlämnat schema.

 Naturligtvis kommer Ert barn inte i nattblöjan, det vore lika otrevligt för oss som för ERT barn! Det är lika viktigt med god hygien för barnen som för oss vuxna.

Vad gäller tiderna för Ert barns vistelse här så är det schemat ni lämnat som gäller, en 15h slår snabbt över till deltid om inte tiderna hålls, och en deltid slår lika snabbt över till heltid – vilket blir orättvist mot de föräldrar som betalar för sitt barns del-, heltid.

 

Mvh

Ronney, Jeanette, Kristin & Ida



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Välkommen att kika in till oss på Drakstaden!

Här hittar du info om Stordrakar, Smådrakar och om oss Drakpersonal förstås!

RSS 2.0