Vi leker "Kims lek" och...

...tränar samtidigt färger, minnet, koncentration, turtagning, matematik och en mängd andra saker SAMTIDIGT som vi har skoj!
Idag delade vi in barnen i små grupper med blandade åldrar. I varje grupp såg vi till att det fanns minst ett barn som kan färgerna. Ibland kan det vara en härlig känsla för barnen att få "briljera" med sin kunskap :) Nästa gång så sätter vi ihop grupper med ungefär samma kunskapsnivå men då höjer vi ribban för att utmana och leda dem vidare.
 
Vi bakade ihop vårt tema Färg & Form med Kims lek och gjorde följande: Vi tog fram fem färger som barnen fick berätta om (alt. gissa på), barnen blundar eller håller för ögonen. Kristin plockade bort en av färgklubborna och gömmer den bakom ryggen och därefter får barnen gissa vilken färg som saknas. Här tränar vi på att vänta på sin tur och räcka upp handen.
Denna gång fick barnen i slutet av leken välja varsin färgklubba och sedan leta upp en leksak, ett klädesplagg el dyl i samma färg som sin klubba. Vi tränar färgerna OCH lär oss se att någon/något kan ha lika eller samma färg.
j
Att blunda kan vara lite klurigt ;)  
 
 
 
 
 
 


Kommentarer
sawsan

Så pedagogiskt och påhittigt

2013-03-12 @ 13:53:46


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Välkommen att kika in till oss på Drakstaden!

Här hittar du info om Stordrakar, Smådrakar och om oss Drakpersonal förstås!

RSS 2.0