Kinesiska & vietnamesiska nyårsfirandet!

Igår tisdag firade vi nyår, vi går ur Drakens år och in i Ormens år. På förmiddagssamlingen pratade vi återigen med barnen om denna traditionella högtid, hur man kan dekorera och vad dessa dekorationer står för. Vi kikade på en traditionell drakdans på You Tube och vi tittade på och pratade om Vietnams och Kinas flaggor.  
Hela förra veckan pysslade, bakade och förberedde vi oss inför denna dag. Det har varit väldigt lärorikt för både oss vuxna och för barnen att lära oss om denna högtid!
 
Ett stort, varmt tack till Susan Fengs mamma och pappa som äger China Thai restaurang för väldigt god mat och för Ert engagemang! https://plus.google.com/117545108915196621956/about?gl=se&hl=sv#117545108915196621956/about?gl=se&hl=sv
 
Sundsvalls tidning kom även hit och fotade oss och pratade med barnen. De var också med när vi dansade drakdansen. Tack till fotograf Håkan Humla & reporten Josefin Jonsson som till slut inte heller kunde hålla sig från att smaka av all den goda maten :)
Här kan Ni både läsa mer och se bilder & film:
 
Buffén bestod av fylld vietnamesisk risrulle, räkor med grönsaker, räkchips, sötsur sås, 2 sorters vårrullar, kyckling med ananas, biff med bambuskott, majssoppa, ångkokt lax & torsk med wokade grönsaker´och givetvis ris till detta. Efter maten fikade vi 2 sorters kakor.
 
    
  
 
 
 
  
 
Vi tittar på hur drakdansen kan gå till, det är bra att ha internet till hands :)
 
En mycket rolig, händelserik dag helt enkelt!


Kommentarer
Sawsan

Wow vad häftigt och roligt att uppmärksamma även andra kulturer.

2013-03-12 @ 13:55:58


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Välkommen att kika in till oss på Drakstaden!

Här hittar du info om Stordrakar, Smådrakar och om oss Drakpersonal förstås!

RSS 2.0