Förberedelser inför det kinesiska & vietnamesiska nyåret, Tét, som infaller nu på söndag

 
Denna vecka tar vi reda på hur man firar nyår i Kina och Vietnam. Några föräldrar har erbjudit sig att laga mat och godsaker som är  "typiskt" vietnamesiskt och kinesiskt. Vi i vår tur letar recept och fakta på nätet ;) Väldigt spännande detektivarbete! På tisdag firar vi här på förskolan.
 
Förskolans läroplan visar tydligt vikten av att vi arbetar aktivt med mångfald:

"Det svenska samhällets internationalisering ställer höga krav på människors förmåga att leva med och förstå de värden som ligger i en kulturell mångfald. Förskolan är en social och kulturell mötesplats som kan stärka denna förmåga och förbereda barnen för ett liv i ett alltmer internationaliserat samhälle. Medvetenhet om det egna kulturarvet och delaktighet i andras kultur ska bidra till att barnen utvecklar sin förmåga att förstå och leva sig in i andras villkor och värderingar. Förskolan kan bidra till att barn som tillhör de nationella minoriteterna och barn med utländsk bakgrund får stöd i att utveckla en flerkulturell tillhörighet". (s. 4, Lpfö 98).

En av de stora händelserna under nyårsfirandet, har vi förstått, är drak- och lejondansen och det borde väl vi på Drakstaden kunna fixa för här finns ju både små drakar & stora drakar! Och dansa det kan vi :)

Här är en bild på en dekoration som vi försöker återskapa i papper & naturmaterial:

 Resultatet får ni se nästa vecka!

 



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Välkommen att kika in till oss på Drakstaden!

Här hittar du info om Stordrakar, Smådrakar och om oss Drakpersonal förstås!

RSS 2.0