Maskeraddisco på Drakstaden fredagen den 21/9!

Idag har vi haft maskeraddisco med lite extra gott "fredagsfika". Allt från prinsessklänningar & riddarutrustning till trollkarlshatt & olika ansiktsmasker valdes ut av barnen själva. Med dämpad belysning och Smurfhits i bakgrunden dansade barnen (och vi personal :-) ) och hade roligt. Vi låter bilderna tala för sig själva men bifogar också ett utdrag ur förskolans läroplan, Lpfö 98, om vikten av att arbeta med genuspedagogik.

 

Alla som verkar i förskolan ska hävda de grundläggande värden som anges i skollagen och denna läroplan och klart ta avstånd från det som strider mot dessa värden. Vuxnas sätt att bemöta flickor och pojkar liksom de krav och förväntningar som ställs på dem bidrar till att forma flickors och pojkars uppfattning om vad som är kvinnligt och manligt. Förskolan ska motverka traditionella könsmönster och könsroller. Flickor och pojkar ska i förskolan ha samma möjligheter att pröva och utveckla förmågor och intressen utan begränsningar utifrån stereotypa könsroller. (Lpfö -98, s.5).
 


Kommentarer
Jennie T

Men de här var ju de underbaraste jag har sett! Va fina alla var! Man kan inte annat göra än att le :) älskar när ni lägger ut bilder å skriver! Tittar varje dag om de kommit nå nytt! Kram på er

2012-09-21 @ 22:17:23


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Välkommen att kika in till oss på Drakstaden!

Här hittar du info om Stordrakar, Smådrakar och om oss Drakpersonal förstås!

RSS 2.0