Föräldramötet tisdag 17 april

Protokoll 

#Alla hälsas välkomna. Jättekul att så många kunde komma!

#Dokumentationer- vi dokumenterar barnens utveckling & lärande och barnens vardag här i förskolan. Att dokumentera barnens utveckling & lärande är ett viktigt pedagogiskt verktyg som vi i förskolan är skyldiga att använda oss av enligt Lpfö-98. Dokumentationerna sätts in i barnens personliga pärmar som finns tillgängliga för barnen att titta i. Detta för att synliggöra deras utveckling och lärande för dem själva. Ni föräldrar är naturligtvis välkomna att titta ni också, vi har även den digitala fotoramen i hallen.

#HLR- Hjärt och LungRäddning- vi kan erbjuda 5 föräldrar att genomgå en HLR-kurs för barn den 14/5 kl.17.30 för en avgift på 200kr (samma pris som vi pedagoger betalar). Först till kvarn! Anmälan i hallen.

#Sommar och semester- vi vill att ni så snart som möjligt lämnar in semesterlappen! Precis som oss vuxna, behöver även barnen en sammanhängande ledighet för att hämta nya krafter inför hösten!

#Klämdagarna: måndag 30/4 och fredag 18/5, vi vill att ni så snart som möjligt fyller i listan i hallen- om ert barn blir lediga eller inte.

#Föräldraråd- vi fick 2 representanter till föräldrarådet: Robert och Monika. Vi ser gärna att fler föräldrar anmäler sig, VAR MED OCH PÅVERKA VÅR VERKSAMHET, DITT BARNS VARDAG HOS OSS! Första mötet blir i slutet av september. Lägg gärna förslag på förändringar/förbättringar i den Lilla lådan för stora ideèr, den finns i entrèhallen, du får vara anonym.

#Höstens TEMA- VATTEN, under temarbetet får vi in alla läroplanens delar. Tema vatten är ett roligt och spännande tema, här finns många experiment att göra och mycket att utforska.

#Sjukdomar- Allmäntillståndet gäller! Barnen måste orka med en hel dag i förskolan oavsett om vi går på utflykt eller vad vi gör, tänk på att tempot här är mycket högre. Vid feber gäller 24h feberfria timmar i hemmet, vid diarrè skall barnen vara hemma 48h efter senaste diarrè/kräkning för att minska risken för smittospridning.

#Kläder- MÄRK BARNENS KLÄDER och se igenom dina barns extrakläder- ta hem det som inte är aktuellt för säsongen, kolla storlekar, finns ombyten osv.

#Utemiljön- vi har pratat med representanter för vår hyresvärd och detta är på G; de har just lagat grinden ner mot trappen, asfalten utanför entrèn skall bytas (då kan vi köpa in cyklar och trampbilar), vi har önskat staket runt gården där detta saknas och de har varit här och tittat på detta och sandlådorna kommer att fyllas på. När detta är åtgärdat kommer vi att ansöka om att få anlägga en mindre hinderbana i gräset utanför entrèn.

#6-års – information ang. barnen som skall gå upp till förskoleklass lämnas ut.

#Utvecklingssamtal- vi kommer att ha avslutningssamtal med 6-åringarnas föräldrar. Då vi endast haft barnen i några månader väntar vi med att ha samtal med övriga barns föräldrar till hösten, om ni inte önskar annat.

#Sommaravslutning- vi kommer att avsluta terminen med en snabb städninga av förskolans gård, sedan grillar vi och leker lite lekar tillsammans, barn, syskon, föräldrar och personal även mor- och farföräldrar är välkomna. Ta med ett glatt humör, vi bjuder på resten J

#Bloggen- nu har förskolan en egen blogg som ni alla, nya som gamla föräldrar, kan följa! Kolla in oss på: drakstadensforskolas.blogg.se

 

Med vänlig hälsning

Drakfröknarna



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Välkommen att kika in till oss på Drakstaden!

Här hittar du info om Stordrakar, Smådrakar och om oss Drakpersonal förstås!

RSS 2.0