Våreld!

Idag är det Valborgsmässoafton och vi bestämde oss för att väva ihop temat "Färg & form" med eldens färger rött & gult och skapa vår egen våreld :)
Trevlig valborg på er!

"Jag hamrar och spikar..." tra la la

 

 

Instagram som pedagogiskt verktyg.

Vi har så smått börjat använda Instagram tillsammans med barnen. Tanken är att barnen ska kunna använda våra Ipads som kamera och sedan träna på att skriva text till bilderna i Instagram. På så sätt får barnen mer tid till att reflektera över vad de gör i förskolan om dagarna, de utvecklar sin läs- och skrivförmåga, ordförråd, samarbetsförmåga osv.
 
Ni som föräldrar kommer att kunna kommentera bilder och texter som läggs ut. Vinsten är också att ni föräldrar får ytterligare insikt i vår dagliga verksamhet än genom bloggen, som förövrigt blir kvar och fortsätter som tidigare.
 
Vår instagram kommer att vara låst och enbart vara till för föräldrar!
 
Instagram är en app som du laddar ner i din smartphone/Iphone/Ipad/surfplatta. På din dator kan du skaffa Instagram här: http://instagram.com/developer/register/ .
 
När du har skaffat Instagram lämnar du ditt instagramnamn till oss personal på förskolan så lägger vi till er.
Mvh Jeanette, Ronney, Kristin & Ida

Vi har fått ny ljuddämpande belysning i alla rum :)

En dag på förskolan innebär en hel del höga ljud som i förlängningen kan ge upphov till hörselnedsättning och stressymptom om det vill sig illa. Vi kan dock göra en hel del själva för att dämpa buller och höga skrik genom att exempelvis samtala i en lugnare ton och ta ett steg närmare den vi talar med istället för att skrika över rummen. Vi kan också göra mer praktiska förändringar som med belysningen. HSB föreningen Kranen som vi hyr förskolelokalen av tog till sig av vårt önskemål om nya lysrörsarmaturer och tillsammans har vi kostat på ny belysning med dimmer som gör att vi kan reglera ljuset efter önskemål och behov. Forskning visar att vi blir lugnare av en mildare belysning vílket skapar en lugnare samtalsnivå.

Bä,bä vita lamm

Idag torsdag har vi varit på utflykt. Vi hade hört rykten om att det fanns lammungar på Skönsbergs skola så vi packade matsäck och begav oss iväg dit. Och mycket riktigt så fanns det små, söta lamm där :)
Sedan gick vi vidare till en lekpark där vi lekte och grillade korv.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Äntligen är cyklarna inköpta!

Vår i luften!

Igår tisdag var vi ute nästan hela dagen och vi hittade årets första tussilago på förskolegården. Mellis, bestående av korv med bröd, åt vi ute. Härliga. underbara vår :)
 
 

Först lite Draksoppa och sedan rosa pannkaka med grädde, hallon & hallonsylt!

Drakstaden växer :)

Under vintern/våren 2013 har vi inskolat en liten kille som heter Tyler och nu håller vi som bäst på att inskola Nils & Klara.
Vi har även våran fina Ida tillbaka hos oss igen till barnens stora förtjusning :) Hon arbetar minst 3 dagar i veckan för att förstärka arbetslaget. Jag, Ronney & Jeanette är mycket glada att få arbeta med henne igen <3

//Kristin

Vår nya sagohörna!

Renovering av vårt Sago- & Samlingsrum pågår -mycket spännande :)

Påskpyssel del 2

 
 

Välkommen att kika in till oss på Drakstaden!

Här hittar du info om Stordrakar, Smådrakar och om oss Drakpersonal förstås!

RSS 2.0