Vi bygger en Julby tillsammans!

Ett gammalt akvarium har förvandlats till en snöig vinterby där några tomtenissar och en snögubbe har flyttat in under dagen! Under kommande veckor hoppas vi att fler tomtar flyttar in, kanske får de även ett eget litet pepparkakshus :) 
   
 
 
 

V. 48 & v. 49...

...kommer Emelie Johansson från Barn & fritidsprogrammet vara praktikant hos oss på Drakstaden :)
Välkommen!
 
 
 

Rörelse av vikt & kompismassage

Varje torsdag fm så står det rörelse/gympa på schemat, endera är vi ute eller inne. Senaste tiden har vi använt oss av Smultron & sångs material Rörelse av vikt som är ett jätteroligt "program" som också innehåller uppvärmning och avslappning. Till varje sång finns det rörelser som barnen lätt kan ta efter och som ger många, glada skratt :)
Sista sången heter "Jag tar det lugnt" och då lägger vi oss på golvet ,som nu förvandlats till en strand, och så försöker vi slappna av och blunda.

Som avslutning på rörelsepasset har vi börjat med Kompismassage. Både svensk och utländsk forskning visar att beröring -taktil massage- bland annat leder fram till:

  • lugn & ro i kropp och själ
  • minskad aggressivitet
  • ökad möjlighet till kommunikation
  • ökat immunförsvar
  • förbättrad mag- och tarmfunktion

Men framförallt: Det är svårare att bli arg på en kompis som man nyss fått närhet och beröring av!

 

Barnen skapar vattendroppar som tillsammans blir till regn!

Barnen fortsätter att utforska vattentemat. Den här gången skapade barnen egna vattendroppar som tillsammans bildar ett fint regn som faller ned över havet som är målat i fönstret i lekhallen.
 
 
 
 

Utflykt med sångsamling

Veckans utflykt gick till lekparken som ligger vid korsningen Vasagatan-Medborgargatan. Fri lek, fika, frisk luft och sångsamling i sandlådan :)
 

Välkommen att kika in till oss på Drakstaden!

Här hittar du info om Stordrakar, Smådrakar och om oss Drakpersonal förstås!

RSS 2.0