Inspiration till Vatten-temat hittar vi överallt. Denna gång vid Vängåvan i stan!

Höstens födelsedagsbarn!

 
Det har blivit en hel del kalas i höst och än har vi några att fira under oktober & november. Ronney spelar gitarr ch vi sjunger tillsammans "ja må han leva" för födelsedagsbarnet. Därefter blir det paketöppning och fika. Ibland vill föräldrarna bjuda på tårta eller glass men annars ordnar vi på förskolan något gott att smaska på. Huvudsaken är att den som fyller år får känna sig betydelsefull. Det är stort att fylla år när man är liten :)
Erik 2 år!
 
 
 
Kim 4 år!
 
 
 
Selma 2 år!
 
 
 

5-årskalas för våran Pippi Långstrump -nej vi menar för Rinna såklart ;-)

Här kommer Pippi Långstrump, tjo la hopp, tjo la hej!
 
Grattis på födelsedagen Rinna!
 

Barnen utforskar vidare... Tänk vad mycket vi kan hitta på med vatten!

 
 
 
 
Uthålligast av dem alla var Rinna!
 
 
 
Resultatet! Fint va? Här kommer vi att arbeta vidare med att utforska vilka djur som lever i vatten...
 
 
 
 
-Kan man måla med vatten? frågade vi barnen. Vi klädde på oss och gick ut och provade. Jaaa, det kan man ju!
 

Maskeraddisco på Drakstaden fredagen den 21/9!

Idag har vi haft maskeraddisco med lite extra gott "fredagsfika". Allt från prinsessklänningar & riddarutrustning till trollkarlshatt & olika ansiktsmasker valdes ut av barnen själva. Med dämpad belysning och Smurfhits i bakgrunden dansade barnen (och vi personal :-) ) och hade roligt. Vi låter bilderna tala för sig själva men bifogar också ett utdrag ur förskolans läroplan, Lpfö 98, om vikten av att arbeta med genuspedagogik.

 

Alla som verkar i förskolan ska hävda de grundläggande värden som anges i skollagen och denna läroplan och klart ta avstånd från det som strider mot dessa värden. Vuxnas sätt att bemöta flickor och pojkar liksom de krav och förväntningar som ställs på dem bidrar till att forma flickors och pojkars uppfattning om vad som är kvinnligt och manligt. Förskolan ska motverka traditionella könsmönster och könsroller. Flickor och pojkar ska i förskolan ha samma möjligheter att pröva och utveckla förmågor och intressen utan begränsningar utifrån stereotypa könsroller. (Lpfö -98, s.5).
 

Rörelse utomhus!

Hösten har visat sig från sin allra bästa sida och då passar vi på att ha många av våra aktiviteter ute. På onsdagar står det Rörelse/Gympa på schemat och idag gick vi ned till fotbollsplanen nere vid havet.
Vi värmer upp oss genom att springa mellan 2 stycken koner.
 
Därefter blev det fotboll

En riktig höjdare!
 
En blivande Zlatan eller Messi kanske?
 

 
Alex, snart 3 år, ser att Blendi, 1 år, inte kan komma upp själv och går genast dit och hjälper honom.


Vi provar på att hoppa jämfota...
...och hoppa på ett ben.
 
 

 

Vätskepaus och en fruktbit får oss alla att orka liiite till :)

När passet var slut och vi alla var nöjda (...och en aning trötta) promenerade vi tillbaka till Drakstaden där det var dags för lunch.



 
 



 
 
 

Höstterminen är i full gång!

...och vårt tema för läsåret -VATTEN - har påbörjats :)
Vi startade med att barnen fick ha vattenlek där de fick stänka & plaska hur mycket de ville, hälla vatten, känna på varmt & kallt vatten, prova vilka saker som flyter och vilka saker som sjunker.



 
 
Härligt höstväder innebär också att sångsamling, lekar av alla slag, måltiderna samt rörelse/gympa kan upplevas ute i friska luften!
Viktigt med vattenpaus :-)
 

"Kom alla mina små kycklingar"



Vi påminner också om föräldramötet tisdagen den 25 september kl 17.30. Mer info om detta finns i hallen på förskolan. //Drakpersonalen


 

Välkommen att kika in till oss på Drakstaden!

Här hittar du info om Stordrakar, Smådrakar och om oss Drakpersonal förstås!

RSS 2.0